Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Ιουλίου 22, 2019, 03:47:16 μμ
Αρχική Βοήθεια Αναζήτηση Σύνδεση Εγγραφή
Νέα: Proticamp forum - Συζητήσεις για τις ορθόδοξες εκκλησιαστικές κατασκηνώσεις

+  Proticamp forum
|-+  Τελευταία μηνύματα
Σελίδες: 1 2 [3] 4 5

 21 
 στις: Μαρτίου 14, 2011, 09:39:27 μμ 
Ξεκίνησε από Proticamp Webmaster - Τελευταίο μήνυμα από Proticamp Webmaster
Χαιρετούμε και πάλι το νησί της Ρόδου. Ευχαριστούμε για τη διάδοση της σελίδας! (εδώ που τα λέμε, κι εγώ δεν έχω κάνει σχεδόν τίποτα γι' αυτό, δεν είμαι και πολύ των... δημοσίων σχέσεων, απλώς την αφήνω να υπάρχει κι όποιος τη βρει την βρήκε... Μόνο κάποια mail στέλνω σε παλιούς κατασκηνωτές και όσους έχουν μπει στη σελίδα, όταν δημοσιεύω κάτι καινούργιο.) Ευχής έργον θα ήταν να γραφούν εδώ εμπειρίες από την κατασκήνωσή σας κι όταν εμπλουτιστούν να κάνουμε και μια παρουσίαση σε χωριστή σελίδα μόνο για την κατασκήνωση της Ρόδου με το πρόγραμμα, φωτογραφίες-βίντεο και γενικώς τη ζωή της κατασκήνωσης. Η αρχική μου σκέψη όταν έφτιαξα το blog και το forum ήταν να γίνει αυτό για όσο το δυνατόν περισσότερες εκκλησιαστικές κατασκηνώσεις. Ίδωμεν...

Στην κατασκήνωση της Πρώτης βρέθηκα φέτος μετά από μια δεκαετία, επ' ευκαιρία της κοίμησης του γέροντα Αυγουστίνου, του ιδρυτή της. Όταν πήγαινα εγώ είχαν έναν πανελλαδικό χαρακτήρα, λόγω της δράσης του Αυγουστίνου. Ο χαρακτήρας αυτός δεν υπάρχει τώρα, όμως συνεχίζουν να λειτουργούν ως κατασκηνώσεις της Μητροπόλεως Φλωρίνης, απλώς είχα χάσει επαφή όλ' αυτά τα χρόνια. Δεν πληροφορούμαι ούτε τώρα τα τεκταινόμενα, καθώς η Μητρόπολη δεν βλέπω να έχει δική της ιστοσελίδα. Έχω γράψει εδώ αυτά που γνωρίζω για τον υπεύθυνο και την κατασκήνωση σήμερα. Σύντομα θα δημοσιεύσω όμως και φωτογραφίες από τη σημερινή κατάσταση της κατασκήνωσης, όπου θα μπορείτε να δείτε πώς είναι (αν και μια γενική εικόνα υπάρχει εν πολλοίς στην κύρια ιστοσελίδα της κατασκήνωσης, στην ενότητα Κατασκηνωτικοί χώροι).

Περιμένουμε λοιπόν υλικό (αναμνήσεις, περιστατικά, φωτογραφίες...) και από τις κατασκηνώσεις της Ρόδου! Ξέρω ότι σε μερικούς φαντάζει ίσως κάπως... ανεπίκαιρη η δημοσίευση τέτοιου υλικού σε περίοδο που δεν λειτουργούν οι κατασκηνώσεις. Δεν ξέρω τι λες εσύ, εγώ πάντως βλέπω ότι όταν θυμάσαι την κατασκηνωτική ζωή συνεχώς μέσα στη χρονιά, αυτό σε αναζωογονεί και σε βγάζει από τη μιζέρια της καθημερινότητας! (γι' αυτό άλλωστε και έβγαλα στο internet όλο αυτό το υλικό και τις αναμνήσεις, περισσότερο από ανάγκη! Οι δικοί μου είχαν βαρεθεί να με ακούνε κάθε μέρα να λέω για τη Φλώρινα και την Πρώτη, μέχρι που... έβγαλα το άχτι μου στο internet και ησύχασα! -που δεν ησυχάζω ποτέ...  -)

 22 
 στις: Μαρτίου 14, 2011, 06:56:05 μμ 
Ξεκίνησε από Proticamp Webmaster - Τελευταίο μήνυμα από nostalgia
Kαλησπέρα και πάλι!

Έτσι όπως τα λες είναι τα πράγματα..!Νομίζω πως είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να ζωντανέψει το φόρουμ αυτό μιας και υπάρχει ήδη!Προώθησα τη σελίδα σας στα στελέχη μας!Είναι ευκαιρία πρώτα να γνωριστούμε,να ανταλλάξουμε εμπειρίες ανακαλώντας όμορφες στιγμές της ζωής μας αλλά και να βελτιωθούμε -αφορά τα ενεργά στελέχη!

Είδα αναλυτικά ό,τι έχετε ανεβάσει(φωτογραφίες,πρόγραμμα κατασκήνωσης κοκ),θα ήθελα όμως να μάθω αν λειτουργεί ακόμα η κατασκήνωση της Πρώτης,και αν ναι ποιος είναι υπεύθυνος,σε πόσες περιόδους χωρίζεται και φυσικά αν διαθέτει κάποιο φοιτητικό 3μερο!!!!

nostalgia,21 από Ρόδο

 23 
 στις: Μαρτίου 14, 2011, 01:29:36 πμ 
Ξεκίνησε από Proticamp Webmaster - Τελευταίο μήνυμα από Proticamp Webmaster
Ώρες ώρες μου έρχονται κάτι "φλασιές" για να γράψω για την κατασκήνωση, αλλά είτε δεν είμαι μπροστά στον υπολογιστή είτε είμαι απασχολημένος με άλλα πράγματα και δεν κάνω τον κόπο ν' ανοίξω το site να γράψω. Τώρα όμως άνοιξα το forum, επειδή είδα ότι έγραψε κάποιος και, με την ευκαιρία, είπα να θέσω ένα θέμα που το έχω στο νου μου καιρό.

Η κατασκηνωτική ψυχαγωγία είναι από τα πρώτα που σκέφτονται οι υπεύθυνοι μιας κατασκήνωσης, μια και είναι από τα σημαντικά στην κατασκηνωτική ζωή και απαιτεί χρόνο και προγραμματισμό. Στην Πρώτη υπήρχαν διάφοροι "θεσμοί": ομαδικά παιχνίδια, διαγωνισμοί (χαρακτηριστικός αυτός της μουσικής στο αμφιθέατρο, ο αγιογραφικός αλλά και άλλοι), βραδυνές πορείες, βραδυνές προβολές κ.ο.κ. Τα έχουμε γράψει αναλυτικά εδώ. Οι καιροί έχουν αλλάξει από τότε. Κάποια πράγματα παραμένουν σταθερά, κάποια αλλάζουν, κάποια νέα έρχονται. Στο θέμα αυτό λοιπόν θα γράφω ό,τι προτάσεις μου έρχονται στο νου για το τι θα μπορούσε σήμερα να περιλαμβάνει η ψυχαγωγία στην κατασκήνωση. Αν υπάρξει ανταλλαγή ιδεών, ίσως προκύψουν κι άλλες ενδιαφέρουσες ιδέες.

Το πρώτο που θα γράψω το έχω ήδη αναφέρει στο blog και προέρχεται από τη συμπάθειά μου για το μπάσκετ, που παίζαμε επί καθημερινής βάσεως στην κατασκήνωση. Εάν πάτε στην επίσημη σελίδα με τα video του nba, θα διαπιστώσετε ότι τα στιγμιότυπα από αγώνες nba είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά (στην οικογένεια τα παρακολουθούμε ανελλιπώς!). Νομίζω λοιπόν ότι δεν θα ήταν καθόλου άσκοπο να κατεβάζει κανείς τα καλύτερα και να τα δείχνει στην κατασκήνωση με βιντεοπροβολέα, αντί για βραδυνή προβολή! Μάλιστα, επειδή η σελίδα του nba έχει κατηγορίες (οι καλύτερες τάπες, τα καλύτερα καρφώματα, οι καλύτερες φάσεις κλπ.), θα μπορούσε να υπάρχει και εναλλαγή, που θα κρατάει το ενδιαφέρον πιο ζωντανό. Τα βιντεάκια είναι τρίλεπτα, οπότε με καμιά 20αριά βγαίνει μια ώρα προβολή. Τα κατεβάζεις, τα βάζεις σε μια playlist και παίζουν συνεχόμενα. Θα μπορούσε μάλιστα κανείς, εάν κάποιος αγώνας είναι συνταρακτικός, να τον κατεβάσει ολόκληρο σε βίντεο υψηλής ανάλυσης, που προσφέρεται ασυζητητί για αθλητικά, μια και η διαφορά από την κανονική ανάλυση είναι πολύ μεγάλη (στον βιντεοπροβολέα βέβαια θα χάνει, ευχής έργον θα ήταν μια μεγάλη οθόνη πλάσματος... Μην τα θέλουμε όμως κι όλα δικά μας, και μ' έναν βιντεοπροβολέα μεσαίου κόστους γίνεται δουλειά, δεν φαίνεται άσχημα!). Για περίοδο κοριτσιών βέβαια δεν νομίζω να προσφέρεται... 

Οι αθλητικές ιστοσελίδες που χρησιμοποιώ εγώ και απ' όπου μπορείτε να κατεβάσετε αμερικάνικο μπάσκετ:
http://www.nba.com/video/ (επίσημη σελίδα με νέα και βίντεο nba)
http://www.contra.gr/Basketball/USA/NBA/index.html (ελληνική σελίδα με νέα και βίντεο nba)
http://bt.davka.info/ (nba torrents)
http://ballinhotspot.blogspot.com/ (nba ddl)
http://atdhenet.tv/ (ζωντανά ματς, μεταμεσονύχτιες ώρες όμως, λόγω της διαφοράς ώρας με την Αμερική...)

 24 
 στις: Μαρτίου 13, 2011, 10:46:05 μμ 
Ξεκίνησε από Proticamp Webmaster - Τελευταίο μήνυμα από Proticamp Webmaster
Ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια! Η γνωστοποίηση του βίντεο στη σελίδα μας έγινε σχεδόν αυτόματα, τόσο πολύ εντύπωση μας έκανε! Κι αυτό γιατί συνδύαζε όμορφες κατασκηνωτικές εμπειρίες με εθελοντική προσφορά. Στις περιπτώσεις αυτές, που ζητείται προσφορά από τους κατασκηνωτές, παρατηρείται πάντα μια πρωτόγνωρη αλληλεγγύη και συμμετοχή από όλους! Δεν υπάρχει εκεί "καλό" και "κακό" παιδί, όλοι προσφέρουν το μέγιστο που μπορεί ο καθένας!

Θυμάμαι χαρακτηριστικά μια φορά που είχαν έρθει στην Κατασκήνωση της Πρώτης παιδιά από τη Σερβία (ήταν η εποχή του πολέμου στο Κόσοβο). Πρώτη μέρα, εμείς ακόμα δεν είχαμε εξοικειωθεί με ξένους στην κατασκήνωση. Μπαίνει λοιπόν στη σκηνή ένας Σέρβος και μας ζήταγε κάτι. Δεν ήξερε αγγλικά, με το ζόρι καταλάβαμε από τα λίγα σπαστά που μιλούσε ότι ρώταγε αν υπάρχει κανα μαγαζί ν' αγοράσει κανα φαγώσιμο... Είχαμε φάει βέβαια για βράδυ, αλλά αυτός ήθελε και τίποτα πιο... σπέσιαλ από το κοινό κατασκηνωτικό φαγητό! Στην αρχή προσπαθήσαμε να του πούμε ότι εδώ είναι εκκλησιαστική κατασκήνωση και δεν υπάρχει τέτοιο μαγαζί και απαγορεύονται γενικώς τα φαγητά απ' έξω. Όμως γρήγορα εγκαταλείψαμε την προσπάθεια: κοιταζόμαστε όλοι μεταξύ μας με ένα γνώριμο βλέμμα... ενοχής και τη συνέχεια τη μαντεύετε: ανοίγουμε όλοι τις τσάντες και βγάζουμε από σάντουιτς και κρουασάν μέχρι ολόκληρα μπουκάλια κοκα-κόλα! Ο καθένας του έδινε κι από κάτι, για να δώσει και στους φίλους του, και στο τέλος ήταν τόσα πολλά που του έπεφταν κάτω! Το παιδί έφυγε για τη σκηνή του και μόνο που δεν μας προσκύνησε... Μπορεί να μη γνωρίζαμε ο ένας τη γλώσσα του άλλου, όμως η γλώσσα της αγάπης και της προσφοράς είναι κοινή σε όλους!

Δεν ξέρω από τα παιδιά αυτά πόσα ζουν σήμερα, καθώς αργότερα μάθαμε ότι οι "έξυπνες" βόμβες του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών πήραν στο διάβα τους και το χωριό τους... Ακόμα θα μου μείνει αξέχαστη η εικόνα του Ζόραν, ενός μικρού παιδιού που έκλαιγε όταν έφευγε το πούλμαν και μου έκανε με το χέρι του νόημα να του γράψω... Σ' αυτόν λοιπόν αφιερωμένες οι σκέψεις αυτές, ας είναι μαζί του η χάρη του Θεού, όπου κι αν είναι, είτε εδώ είτε στον ουρανό.

 25 
 στις: Μαρτίου 12, 2011, 10:14:55 μμ 
Ξεκίνησε από Proticamp Webmaster - Τελευταίο μήνυμα από nostalgia
Kαλησπέρα!

Τυχαία βρέθηκα στην σελίδα σας!Μία σελίδα πολύ όμορφα οργανωμένη,που προκαλεί αμέσως γλυκές αναμνήσεις!

Είμαι κατασκηνώτρια-πλέον στέλεχος-των κατασκηνώσεων Ι.Μ.Ρόδου από το έτος ίδρυσής της (1998).Δεν σας κρύβω τη χαρά μου όταν είδα το βιντεάκι μας εδώ!Να σημειώσω απλά πως δεν είχαμε να κάνουμε με μία απλή φωτιά,αλλά με μία φωτιά που κατέστρεψε πολλές δασικές εκτάσεις του νησιού μας.Δόξα τω Θεώ,όμως,με την Χάρη Του και τη βοήθεια όλων των κατασκηνωτών,η φωτιά δεν άγγιξε καθόλου την κατασκήνωσή που τόσο αγαπάμε!

Μπράβο για την σελίδα σας,θα χαρώ να δω απάντηση στο ποστ μου!


 26 
 στις: Φεβρουαρίου 28, 2011, 03:00:58 πμ 
Ξεκίνησε από Proticamp Webmaster - Τελευταίο μήνυμα από Proticamp Webmaster
Όπως γνωρίζετε, ο ιδρυτής της Κατασκήνωσης της Πρώτης, ο γνωστός σε όλους μας π. Αυγουστίνος, ο "Επίσκοπός μας", όπως λέγαμε στην Κατασκήνωση, εκοιμήθη σε ηλικία 104 ετών τα ξημερώματα της 28-8-2010. Παραστήκαμε στην κηδεία στις 30-8-2010 και δημοσιεύσαμε στο blog φωτογραφίες και βίντεο που τραβήξαμε εκείνη την ημέρα. Σύντομα θα δημοσιεύσουμε και υλικό από την Κατασκήνωση, την οποία φυσικά και επισκεφθήκαμε, μετά από 10 χρόνια. Κοιτάξτε εδώ.

 27 
 στις: Αυγούστου 30, 2010, 06:41:44 μμ 
Ξεκίνησε από Xiordanis - Τελευταίο μήνυμα από Proticamp Webmaster
Αγαπητέ φίλε χαίρομαι που σου άρεσε το site! Δεν έχουν γραφεί αρκετά μηνύματα στο forum, ώστε να υπάρχει έναυσμα για συμμετοχή, μια και ό,τι νέο έχω το γράφω κυρίως στο blog. Το "την επόμενη χρονιά" δεν το κατάλαβα: η διαδικτυακή Κατασκήνωση λειτουργεί όλη τη χρονιά! Όποιος θυμάται κάτι το γράφει ελεύθερα οποιαδήποτε στιγμή. Η σελίδα μας δεν έχει άμεση σχέση με την Κατασκήνωση της Πρώτης όπως είναι σήμερα, ούτε είναι επίσημη ιστοσελίδα της Κατασκήνωσης, αλλά είναι κυρίως αναμνηστική. Βεβαίως αν κάποιος έχει νέα ή θέλει να αναφερθεί στη σημερινή μορφή της Κατασκήνωσης, μπορεί να το κάνει (ευχής έργον θα ήταν), γι' αυτό και υπάρχει και ολόκληρη ενότητα για το σκοπό αυτό (Η κατασκήνωση της Πρώτης σήμερα), απλώς εγώ δεν τυχαίνει να έχω ενημέρωση. Ό,τι μαθαίνω όμως θα το γράφω. Κι επειδή μόλις... σήμερα γύρισα από... Φλώρινα (!), όπου βρέθηκα μετά από 10 χρόνια, ανάμενε αναλυτικά νέα για την κοίμηση του π. Αυγουστίνου και την Κατασκήνωση της Πρώτης, τα οποία σκέφτομαι να γράψω σε μηνύματα στο forum, για να μπορούν να σχολιαστούν.

 28 
 στις: Αυγούστου 08, 2010, 08:29:16 πμ 
Ξεκίνησε από Xiordanis - Τελευταίο μήνυμα από Xiordanis
Θα έπρεπε να γίνει κάπως γνωστοποίηση αυτού του site στους κατασκηνωτές. Εγώ πρώτη φορά το βρήκα τυχαία και η έκφρασή μου ήταν ...    .

Για να γεμίσει αυτό το forum πρέπει τουλάχιστον την επόμενη χρονιά να το γνωστοποιήσετε στους άλλους κατασκηνωτές.
 

 29 
 στις: Απριλίου 16, 2010, 08:47:16 μμ 
Ξεκίνησε από Proticamp Webmaster - Τελευταίο μήνυμα από Proticamp Webmaster
Με αφορμή διάφορα μηνύματα στο Βιβλίο Επισκεπτών αλλά και ερωτήσεις φίλων, είπα να γράψω ό,τι ξέρω για το τι κάνουν τα παλαιά στελέχη της Κατασκήνωσης σήμερα.
  • Ο κ. Σάκκος, ο πρώτος αρχηγός που πέτυχα εγώ, είναι ομότιμος καθηγητής Θεολογίας στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Δείτε κάποιες ομιλίες του εδώ.
  • Ο κ. Μύρου, ο δεύτερος αρχηγός, είναι τώρα ο αρχιμανδρίτης Αυγουστίνος Μύρου. Ομιλίες του εδώ.
  • Ο κ. Λιάκος, ο τρίτος και πλέον γνωστός αρχηγός της Κατασκήνωσης, είναι ιεροκήρυκας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και διαμένει στο κέντρο της Αθήνας. Σε αυτόν οφείλεται όλο σχεδόν το υλικό που πήραμε για να φτιάξουμε την ιστοσελίδα της κατασκήνωσης και τον ευχαριστούμε θερμώς και για ό,τι άλλο μας δώσει στο μέλλον.
  • Ο κ. Κουντουράς, ο παλαιός γιατρός της κατασκήνωσης, είναι καθηγητής Παθολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Δείτε εδώ ένα άρθρο του με αφορμή το θάνατο του αδελφού (αν δεν απατώμαι) του π. Αυγουστίνου Μύρου, του Κωνσταντίνου, εδώ ένα άρθρο - κριτική στην ομοιοπαθητική και εδώ μια επιστημονική ανακοίνωση, όπου τον δείχνει και σε μεγάλη φωτογραφία. Δείτε και το http://nestoras.org, την ιστοσελίδα του συλλόγου φοιτητών που τραγουδούσε τραγούδια του κ. Κουντουρά, τα οποία μπορείτε να κατεβάσετε από την ενότητα Downloads της ιστοσελίδας της Κατασκήνωσής μας.
  • Ο αγαπητός μας υπαρχηγός κ. Χατζηγιάγκου είναι πλέον Αρχιμανδρίτης. Ονομάζεται π. Επιφάνιος και είναι προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού της Φλώρινας.
  • Ο π. Ιουστίνος Μπαρδάκας (πρώην Στέφανος) είναι πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Φλωρίνης.
  • Ο π. Αυγουστίνος Αυξωνίδης (πρώην Άρης) είναι προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγίων Νεομαρτύρων στην Πτολεμαϊδα.
  • Ο Χαράλαμπος Δρίζης, γνωστός και αγαπητός ομαδάρχης από την Αθήνα, είναι μοναχός στην Ιερά Μονή Λογγοβάρδας της Πάρου (όπου είναι μοναχοί και άλλοι κατασκηνωτές) με όνομα (αν θυμάμαι καλά) π. Λεόντιος.
  • Ο Γιάννης Αθανασιάδης, γνωστός ομαδάρχης από την Πτολεμαΐδα, είναι σήμερα ιερέας και ονομάζεται π. Ιωαννίκιος. Είναι ο σημερινός αρχηγός της Κατασκήνωσης της Πρώτης.
Αν έχω γράψει κάτι ανακριβές, ας με διορθώσει κάποιος, αυτά θυμάμαι πρόχειρα. Για άλλα στελέχη δεν ξέρω ακριβώς τη θέση τους, όποιος γνωρίζει ας γράψει σχετικά.

 30 
 στις: Απριλίου 16, 2010, 02:44:08 μμ 
Ξεκίνησε από Proticamp Webmaster - Τελευταίο μήνυμα από Proticamp Webmaster
Στη σελίδα http://kataskinosi-agkyra.blogspot.com/ μπορείτε να δείτε υλικό και να πάρετε πληροφορίες για την κατασκήνωση της Άγκυρας, λίγο έξω από την Πάτρα, μια πανέμορφη κατασκήνωση μέσα στα πεύκα (τουλάχιστον έτσι ήταν πριν πιάσει φωτιά εδώ και αρκετά χρόνια, ελπίζω όμως ότι τώρα έχουν αποκατασταθεί οι ζημιές, μια και λειτουργεί κανονικά). Η κατασκήνωση αυτή συνδυάζει δάσος και θάλασσα, μια και η πευκόφυτη περιοχή όπου βρίσκεται είναι ακριβώς δίπλα στη θάλασσα! Όποιος θέλει μπορεί να γράψει εμπειρίες ή να μας δώσει επιπλέον υλικό από την κατασκήνωση αυτή (μην ξεχνάτε όχι έχουμε επιτρέψει μέχρι 50ΜΒ ανά μήνυμα, ώστε να έχετε χώρο για φωτογραφίες).

Σελίδες: 1 2 [3] 4 5


Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Έγκυρη XHTML 1.0! Έγκυρα CSS!